Jabushe – ett revolutionerande resultat av svensk forskning

Med sina snart 20 år på marknaden är Jabushe ett av Sveriges bäst etablerade varumärken inom anti age hudvård. Under närmare två årtionden har svenska kvinnor älskat Jabushe för effekten de ser på sin hud och för hur den får dem att känna sig. Fräscha. Stolta. Bekväma i sitt eget skinn.

Hudvården från Jabushe – aktiv hudvård med bevisad effekt mot hudens ålderstecken – har väl dokumenterad effekt och är baserad på gedigen svensk forskning. Studien bakom produkterna är godkänd och granskad av forskningsetiska kommittén vid Karolinska Institutet, samt blev som första skönhetsprodukt i världen publicerad i den erkända vetenskapliga tidskriften British Journal of Dermatology (2003:149:841-849).

Natural beauty made in Sweden

Alla Jabushes hudvårdsprodukter är utvecklade i Sverige och tillverkas i vår egen produktionsanläggning i Habo utanför Jönköping. Här finns även förstklassiga R&D-faciliteter där nya, innovativa produkter tas fram. Produktionen drivs helt och hållet med hjälp av förnybar el och hela sortimentet med hudvårdsprodukter har dessutom 100% veganskt innehåll.

Den kliniska studien bakom Jabushe

Studien bakom Jabushe är en placebokontrollerad, dubbelblind studie. Att studien är placebokontrollerad innebär att aktiv kräm applicerades på ena ansiktshalvan och placebokräm på den andra halvan. Att studien är dubbelblind innebär att den utfördes av en oberoende person, där varken den som utför testet eller testpersonen vet vilken kräm som innehåller aktiv substans och vilken som är placebo. Detta för att säkerställa studiens objektivitet och ett tillförlitligt resultat.

Studien pågick i 3 månader, 33 personer deltog. De var alla i åldersgruppen 40 – 75 år.

Försökspersonerna hade alla vissa UV-skador på sin hud. Ingen av dem hade tidigare genomgått någon form av behandling med t.ex. A-vitaminsyra eller motsvarande. De använde krämen två gånger/dag och hade särskilda förhållningsregler vad beträffande rengöring osv. Alla behandlade sin hud på exakt samma sätt.

Som placebo användes en kräm som inte innehöll liponsyra – i övrigt var den helt identisk med testkrämen. Krämbasen var av hög kvalitet och gav därför viss effekt, som de flesta krämer gör. Skillnaden är dock i allra högsta grad anmärkningsvärd och siffrorna är statistiskt signifikanta.

Efter tre månader framstod en signifikant förbättring av hudens fina linjer på den sidan som behandlats med QAL-100. Pigmentering liksom porstorlek hade minskat, påsarna under ögonen reducerats och huden hade återfått spänst och lyster.

Resultat från studien

  • Rynkdjupet minskade med i genomsnitt 51%
  • Porerna minskade i storlek
  • Påsar under ögonen reducerades
  • Huden återfick spänst och lyster

Resultaten mättes med fyra metoder

42% Klinisk helhetsbedömning

58% Självskattning

39% Fotografisk bedömning

51% Laserprofilometrisk bedömning

 

Anger procentuell förbättring i förhållande till utgångsläge.

Före

Efter

Vad är QAL-100?

QAL-100, Jabushes verksamma, patenterade formula, är en specialkomponerad kombination av Q10, acetylkarnitin och liponsyra. Det är kliniskt dokumenterat att QAL-100 minskar rynkdjupet och porernas storlek, reducerar pigmentförändringar och ger en spänstigare och slätare hud med ungdomlig lyster.

Liponsyra är ett vitaminliknande ämne som består av mycket små molekyler. Eftersom ämnet är både fett och vattenlösligt har det en unik förmåga att penetrera huden. Väl nere i hudcellen kan E- och C-vitamin bildas, båda skyddande antioxidanter. C-vitamin bidrar dessutom till att huden kan bibehålla sin spänst. Mycket tyder på att liponsyra även stimulerar hudcellen att omvandla hudens befintliga A-vitamin till A-vitaminsyra som har en reparerande effekt mot rynkor.

Coenzym Q10 finns naturligt i relativt stor mängd i överhuden men med åren avtar kroppens egen produktion. Q10 stärker hudens antioxidativa skydd och cellvitalitet.

Acetylkarnitin är ett aminosyra- och B-vitaminliknande ämne som bildas från karnitin. Acetylkarnitin gör liponsyran mer effektiv och hjälper hudcellernas energiproduktion att använda vissa fettsyror som bränsle.