Holistisk hudvård – inre och yttre hudvård som gör skillnad

Hudhälsa handlar om att må bra inifrån och ut och då är det viktigt att ha en holistisk syn på hudvård. Huden påverkas inte bara av vad du använder för hudvårdsprodukter, utan även hur du lever. Nedan har vi listat tre tips för en vacker hud i balans.

Boosta huden inifrån

Att äta och dricka bra är en viktig faktor när det kommer till en välmående hud. Näringsrik mat har många fördelar, inte bara för huden, utan för livet i stort. Genom att komplettera med ett kosttillskott med kollagen ger man huden den bästa chansen till att må bra. Kollagen stärker hudens elasticitet, ökar spänsten och binder fukt. Det finns olika sätt att få i sig kollagen. Det enklaste är att köpa ett komplett tillskott eftersom du då kan välja vilken källa kollagenet ska komma ifrån.

Värna om en god natts sömn
Att sova bra och tillräckligt mycket är bra för hälsan i stort, gör oss mindre stressade och har effekt på hur huden mår.

 

Nyttiga grönsaker för huden

Vad passar bättre än att göra något gott och nyttigt av den stora mångfald av grönsaker som finns i våra butiker? Grönsaker innehåller antioxidanter som ger oss ett skydd mot fria radikaler, de radikaler som angriper våra celler och gör att vi åldras i förtid. Även varma grönsaker är bra. Förvisso minskar mängden antioxidanter lite när grönsakerna hettas upp, men i gengäld har kroppens förmåga att ta upp ämnena ökat. Det gäller bland annat för både tomat och morot. Bioflavonider, som finns i bland annat blomkål är också en typ av antioxidanter som skyddar cellerna från oxidativa skador som kan uppstå till följd av solens strålar. Bioflavonider bidrar också med upptag av C-vitamin och skyddar sedan C-vitaminet från oxidation.

Det lilla gröna underverket spenat är sprängfylld av nyttigheter och är bland annat känd för att innehålla järn men även magnesium, kalcium, kalium samt en del A- C- och E-vitamin. Det innehåller även Tiamin (B1), riboflavin (B2) och folsyra (B9). Spenaten ska helst ätas rå eftersom den förlorar en hel del näringsämnen om den tillagas.

Varför inte göra en varm tomatsoppa som toppas med färsk spenat och små blomkålsbuketter till middagen ikväll? Mums både för magen och för huden!

“Eller varför inte stärka huden med en riktigt god och nyttig chokladsmoothie? Ja du läste rätt!”

Det här behöver du:

2 dl Kokosmjölk eller annan nötmjölk
1/2 – 1 fryst banan
1 msk mandelsmör
Kakao efter behag
1 dagsdos Jabushe Collagen

Lägg allt i en mixer, servera och kryp upp i soffan och njut!