Enkel hudvårdsrutin som gör skillnad

 

Huden i ansiktet har varit i fokus under många år och många strävar efter en ”perfekt” hud. Med dagens informationsflöde får vi all information vi behöver, och lite till, om hur man ska ta hand om sin hy. Ändå upplever många att det är komplicerat. Men så svårt är det inte, det viktigaste är att du får in en hudvårdsrutin som passar dig, både när det kommer till tid och pengar.

Tre produkter och några minuter per dag gör en perfekt bashudvård. Det tar inte lång tid, det är inte komplicerat och din hud kommer att tacka dig för att du ger den lite uppmärksamhet både morgon och kväll. En hudvårdsrutin behöver inte vara mer komplicerad än så!

  1. De flesta av oss tvättar ansiktet en till två gånger per dag, ibland mer än så. En mild och effektiv rengöring, som håller din hud mjuk längre är därför viktig. En mjuk hud behåller också sin lyster. Att till exempel tvätta sig med en vanlig tvål eller andra uttorkande produkter kommer göra att din ansiktshud känns torr och i viss mån stramar. Ofta rubbar många tvålar hudens PH-värde som är mellan 4,5–5, just för att tvålen helt enkelt är för basisk och därmed uttorkande. Det gör att vi ganska fort får en yttorr hud som i förlängningen blir torr och irriterad.
  2. Efter att du rengjort huden är det dags för en ansiktskräm för den hudtyp eller tillstånd som du har. Är din hud yttorr – använd en återfuktande lotion eller kräm. Har du torr hud passar en rikare/fetare kräm bättre, som verkligen mjukgör. Under året och livet skiftar också våra behov, och du kan behöva byta ut dina krämer mot andra. Exempelvis när årstiderna skiftar, när du kommer i klimakteriet, under tiden vi åldras eller av andra skäl. Vissa använder en lättare kräm på dagtid och en rikare formula på kvällen för att bädda in näring och fukt i huden under natten. Vissa föredrar en kombinerad dag- och nattkräm för att det är enklare.
  3. En ögonkräm kan också vara en bra investering då den är anpassad efter det tunna och känsliga området runt ögonen.
 
“enkel hudvård, synliga resultat”