Aktiv hudvård och sol

Aktiv hudvård som innehåller starka syror bör inte kombineras med sol. Syror gör huden rent generellt mer eller mindre solkänslig. När huden är mer känslig så är risken större att vi bränner oss i solen. Om man har oturen att bränna sig så ökar också risken för solskador som i sin tur kan bidra till pigmentförändringar i huden.

Tänk på att alltid använda solskydd när du vistas utomhus under sommarhalvåret. Undvik helst att sitta någon längre stund i solen mellan klockan 11 och 15. Du kommer att få en fin, fräsch färg även om du vistas i skuggan mitt på dagen, men du slipper röd, flagande och läderartad hud. Ett fashiontips är att skaffa ett par läckra solglasögon och en snygg solhatt för att se fabulous ut samtidigt som du tar hand om din hud!

Vilken SPF ska jag ha?

Vilken sorts SPF du bör använda är individuellt och beror bland annat på din hudtyp. Vilken färg din hud får vid solexponering beror på hur mycket av de olika pigmenten du har. Det finns olika typer av pigment:

  • Eumelanin – det mörkare pigmentet som ger oss ett bättre skydd naturligt.
  • Feomelanin det ljusare, rödare, pigmentet som inte skyddar lika bra.

Din melanintyp i huden styr vilken styrka du bör ha på ditt UV-skydd, men mellan SPF 30 och 50 är alltid att rekommendera vid utomhusvistelse sommartid. De högre solskydden är att föredra rent generellt för ljushyade skandinaver. De som är mörkare i huden har lite mer ”inbyggt” skydd mot solen, men bör ändå alltid komplettera med passande solskydd.

OBS! Tänk på att ditt solskydd bör innehålla skydd mot både UVA och UVB-strålar eftersom UVA leder till att vi åldras i förtid med rynkor och slapp hud, medan UVB leder till pigmentfläckar.

 

Så här använder du Jabushes aktiva produkter i sommar

Jabushes aktiva hudvårdsprodukter innehåller ingredienser som minskar tecken på åldrad och solskadad hud och är därför utmärkta att använda när huden utsätts för extra påfrestningar så här års. Tänk dock på det här när du använder dina Jabushe-produkter i sommar:

  • Om du fortfarande jobbar och är mestadels inomhus så bör du dagtid komplettera din Jabushe Original eller Soft Cream med UV-skydd. Solskyddet ska appliceras efter att du tagit på din ansiktskräm. Använd gärna minst SPF 20. Du kan också använda en foundation med SPF 20 eller mer. På kvällen smörjer du din dig med dina Jabushe produkter som vanligt.
  • semestrar du i Sverige eller vistas mycket utomhus rent allmänt – på stranden, i din trädgård, på golfbanan eller ute och seglar – så ska du alltid ha minst SPF 30 över din Jabushe Original/Soft Cream. Kombinera gärna med en hatt eller en keps. På kvällen använder du dina Jabushe produkter som vanligt.
  • Semestrar du utomlands, i ett klimat med högre temperatur och luftfuktighet så kommer du att svettas mer. Du kan då med fördel hoppa över Jabushes produkter på dagtid och bara använda en solskyddskräm med SPF 50. I den här typen av klimat med stark sol är det extra viktigt att komplettera med en hatt eller en keps. Smörj in dig med dina Jabushe produkter på kvällen.

    Ta hand om dig och sola lagom!