5 tips för lyster

Vinterhuden är inte känd för att stråla av lyster, och det är lätt att glömma att huden för inte så länge sen var smidig, mjuk och skimrande. Men hör upp – det finns nämligen vägar till glow även under vintern.

1. Ta det lugnt med långduscharna.
Ett tråkigt tips, vi vet. Speciellt när vinden viner utanför fönstret och kinderna är frostbitna. Men varma, långa duschar bidrar till en trött, torr och glåmig hud. Det beror på att hudens naturliga oljor tvättas bort. Duscha i max fem minuter, och tvätta ansiktet med en återfuktande rengöring. Kortare duschar är inte bara omtänksamt mot dig själv – utan även mot miljön.

2. Huden behöver antioxidanter. Prova Liponsyra.
Antioxidanter skyddar huden mot yttre angrepp. Och ju bättre antioxidant man använder desto djupare går det in i huden. C-vitamin i all ära – men liponsyra är 400% kraftfullare. Det är en antioxidant som når ända ner till läderhuden (till skillnad från C-vitamin som enbart lägger sig på huden). Syran har en antiinflammatorisk effekt, jämnar ut hudtonen och minskar förstorade porer och grov hudstruktur.

3. Exfoliera.
Detta tips har du nog hört i glow-sammanhang förut, men det är för att det är så sant. Nyckeln till en hud med lyster är att exfoliera, alltså att peela huden, med jämna mellanrum. Då försvinner gamla, döda hudceller som gör huden grå och glåmig. Genom att lägga en peelingmask en till tre gånger i veckan ger du också huden en chans att ta emot andra produkter bättre. Både din ansiktskräm, mask och serum ger bättre effekt – och det i sig ökar sannolikheten för vacker lyster.

4. Återfukta.
Utan en återfuktad hy – ingen lyster. En hud som är torr, fnasig och irriterad kommer även se ut precis så. Därför är det viktigt att smörja in ansiktet med en återfuktande kräm, som gärna ger både fukt och fett, ett par gånger om dagen. På kvällen innan läggdags kan du med fördel ta ett extra tjockt lager av ansiktskrämen, så att huden får ordentligt med återfuktning under natten.

5. Håll utkik efter ceramider.
Under vintern kan du med fördel välja en kräm som är barriärstärkande och skyddande. Leta gärna efter ceramider som ingrediens, då det har en skyddande och stärkande effekt. Huden blir dessutom mjukare, mer följsam och får en jämnare hudton.